Trisseboden
  • Blogg
  • HEM
  • Kontakt

Trisses tomatsoppa

25/7/2013

0 Kommentarer

 
Picture
När jag lagar mat har jag svårt att följa recept till punkt och pricka. Kryddar gör jag lite på känn och är inget jag mäter exakt så när jag själv skriver ner recept blir det svårt. Ska du prova dig på det här receptet så smaka dig fram och använd mer eller mindre av de kryddor du själv gillar. Finns inte aubergine att tillgå så uteslut det, tillsätt ev. mer paprika istället. Anpassa styrkan på soppan med chilin. Det är en supergod soppa som verkligen rekommenderas. Servera den gärna med nybakt bröd. Lycka till!

 
Picture
Trisses tomatsoppa
Ingredienser:

1 zucchini (ca 300g)
1 aubergine
1 röd paprika
1 gul lök
1 röd lök
4 st vitlöksklyftor
1 chili (kan uteslutas, beror på hur/om stark du vill ha soppan)
3 msk olja
3 burkar med krossad tomat
3 msk tomatpure
3 dl vatten
2 -3 dl grädde
2 msk strösocker
3 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk vitpeppar
2 tsk rosmarin
2 tsk timjan
3-4 kvistar persilja




Gör så här: 
  • Skala zucchinin och auberginen, tärna dem och paprikan, ringla över 1-2 msk olja. Grilla i ugnen på 250 g till de får färg.
  • Hacka lök, vitlök och ev. chili, fräs dem i olja ,i en gryta eller stor kastrull,
    tills löken får färg.
  • Tillsätt burkarna med tomat i grytan/kastrullen och blanda ner de grillade grönsakerna. Rör ned 3 dl vatten (kan ev. behövas mer, späd till önskad konsistens)
  • Tillsätt salt, peppar, socker och övriga kryddor.
  • Låt koka ca 20-30 min.
  • Smaka av- tillsätt mer kryddor om det behövs.
  • Häll i grädden och koka ytterligare 10 min.
  • Smaka av igen innan du serverar.
  • Klart!



 
 
 
 
 

0 Kommentarer



Lämna ett svar.

    RSS-flöde

Driven av Skapa din egen unika webbplats med anpassningsbara mallar.