Trisseboden
  • Blogg
  • HEM
  • Kontakt

Gör eget bubbel

25/10/2014

0 Kommentarer

 
Picture
Picture

Nu är det egna bubblet klart. Till vindruvsbubblet använde jag samma recept som när jag gjorde fläderchampagnen, bara några små ändringar. Det funkade utmärkt och det smakar riktigt gott. "Det smakar som rosor" var ett av omdömena.

Trisses egna vindruvsbubbel

10-15 vindruvsklasar beroende på storlek

5 dl socker

2 msk vitvinsvinäger

5 liter kallt vatten

1 st ekologisk citron

Gör så här:

Blanda kallt vatten, socker och vinäger i en stor bunke eller kastrull. Skölj citron och låt den torka. Skala den sedan med en potatisskalare och lägg i skalet. Pressa saften från en hel citron och tillsätt det.

Rör om till sockret löser sig och lägg sedan i vindruvsklasarna. Tryck ner vindruvorna så täcks av vätskan. Täck över, tex med en handduk och låt stå ett dygn i sval rumstemperatur. Nästa dag silas saften genom en duk, häll sedan upp på väl rengjorda flaskor med skruvkork (gärna genomskinliga flaskor så det syns när det börjar bubbla). Tänk på att inte fylla ända upp utan 3/4 delar ungefär. Ställ nu tillbaka flaskorna i den svala rumstemperaturen och låt dem stå i några dagar, kolla sedan om det börjat uppstå några små bubblor. När det bildats bubblor ställs flaskorna i kylen, drycken smakar bäst om den serveras välkyld. Hållbarhet cirka 2 veckor. OBS! Ibland kan det vara läge att skruva upp korken och släppa ut lite kolsyra.

0 Kommentarer



Lämna ett svar.

    RSS-flöde

Driven av Skapa din egen unika webbplats med anpassningsbara mallar.