Trisseboden
  • Blogg
  • HEM
  • Kontakt

God kladdkaka med underbar glasyr

15/11/2015

0 Kommentarer

 
Bild
Idag har vi firat födelsedag. Då bakade vi en favorit för oss chokladälskare- kladdkaka med chokladglasyr. MUMS!!! Den är väldigt lätt att baka och den räcker till många för den är verkligen mastig. 

RECEPT
KLADDKAKA:

100 gram smör
2 st ägg
2 st  dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

GLASYR:
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
ev. lite nougat


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan. 
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Häll i det avsvalnade smöret i äggsmeten och rör om. 
5. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. 
6. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda inte för länge.
8. Vila två- tre timmar före servering. 

SÅ HÄR GÖR DU GLASYREN:
1. Blanda philadelphiaost med smör, vaniljsocker och kakao. Använd elvisp eller mosa med en gaffel tills smeten blir slät.
2. Sikta ner florsocker.
3. Tillsätt ev- lite nougat som du gillar det.

4. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. 

Använd en gaffel och skapa vågmönster i glasyren.
Låt glasyren stelna till lite innan du serverar.
0 Kommentarer



Lämna ett svar.

    RSS-flöde

Driven av Skapa din egen unika webbplats med anpassningsbara mallar.