Idag har vi firat födelsedag. Då bakade vi en favorit för oss chokladälskare- kladdkaka med chokladglasyr. MUMS!!! Den är väldigt lätt att baka och den räcker till många för den är verkligen mastig.
RECEPT
KLADDKAKA:
100 gram smör
2 st ägg
2 st dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
GLASYR:
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
ev. lite nougat
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Häll i det avsvalnade smöret i äggsmeten och rör om.
5. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
6. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda inte för länge.
8. Vila två- tre timmar före servering.
SÅ HÄR GÖR DU GLASYREN:
1. Blanda philadelphiaost med smör, vaniljsocker och kakao. Använd elvisp eller mosa med en gaffel tills smeten blir slät.
2. Sikta ner florsocker.
3. Tillsätt ev- lite nougat som du gillar det.
4. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
Använd en gaffel och skapa vågmönster i glasyren.
Låt glasyren stelna till lite innan du serverar.
RECEPT
KLADDKAKA:
100 gram smör
2 st ägg
2 st dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
GLASYR:
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
ev. lite nougat
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Häll i det avsvalnade smöret i äggsmeten och rör om.
5. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
6. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda inte för länge.
8. Vila två- tre timmar före servering.
SÅ HÄR GÖR DU GLASYREN:
1. Blanda philadelphiaost med smör, vaniljsocker och kakao. Använd elvisp eller mosa med en gaffel tills smeten blir slät.
2. Sikta ner florsocker.
3. Tillsätt ev- lite nougat som du gillar det.
4. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
Använd en gaffel och skapa vågmönster i glasyren.
Låt glasyren stelna till lite innan du serverar.